Preskoči na glavni sadržaj

Jesu li muškarci zaista s Marsa, a žene s Venere



Žene...
Brižne majke, koje uspješno balansiraju između poslovnog i privatnog života. Supruge, koje stoje iza karijera svojih ružnijih polovica. Savršene ljubavnice svojim partnerima.Ukratko... kraljice.
Ili...
Proračunate, hladne karijeristice. Poslovno, nikada spremne pomoći. Poglavito ne drugoj ženi! Sponzoruše i gutačice muškaraca. Muškarce biraju po debljini novčanika, umjesto osobnosti.  Histerične kad nije po njihovom. Kraljice drame kad treba privući pažnju. Samo odaberite! Razloga k'o u priči.  PMS, trudnoća, glavobolja, vrtoglavica.
Muškarci...
Uspješniji u poslu. Ne biraju sredstva i ne donose odluke srcem. Već razumom. Neće otići na porodiljni. Više će se dati poslovno, jer neće oni biti ti, koji će ostati kući kad je dijete bolesno. Neće žuriti s posla jer moraju u vrtić ili školu. Moći će ostajati prekovremeno. Jaki kad je teško. Staloženi kad treba!
Ili...
Padaju na žene koje ih iskorištavaju i čine od njih papučare. Uvijek lošija polovica roditelja. Naročito ako su brakovi propali. Isključivi krivci za neuspjele veze. Samo im dajte priliku i prevarit će. Ako im ne date priliku, stvorit će je sami. Okrenut će se za svakom ženom, osim za onom s kojom jesu.
Poznato?
Glupost! Nije do spola. Do osobe je. Ne određuje spol dobrog ili lošeg partnera, roditelja i kolegu. Osobnost, odgoj i savjest  su krivci za pozitivno i negativno u ljudima. Nisu sve majke savršene,  niti svi očevi loši. Nisu sve žene koje su uspjele u poslu bezosjećajne kučke koje su do uspjeha došle preko kreveta. Nisu niti svi muškarci koji su uspjeli, na tom položaju zato što su sposobni. Neki od najboljih učitelja u mojoj profesionalnoj karijeri, bile su žene. A vidjela sam i muškarce koji su toliko podlo podmetali kolegama, da ni oni koji su pri tom pali, nisu vjerovali, preko čije noge, su dospjeli na pod.
Nisu sve žene egotriperi, željni pažnje. Neće sve dramiti kad ih zaboli glava, niti u trudnoći zahtijevati od muškarca da u 00:37 trči po hamburger. Jer joj se prohtjelo. Bila sam trudna! Znam. Pale su mi na pamet i škampe u 22 i piletina s gorgonzolom u 15. To ne znači da sam manipulirala svojom trudnoćom  i slala supruga da mi sprema buzaru u kasne noćne sate. Znate zašto? Evo i sad mi se baš jedu tortilje.  Prije dva sata mi je pao na pamet Twix u sladolednoj verziji. Vjerujte nisam trudna. I ne, ne moram odmah dobiti sve što poželim. Trudna ili ne. Sigurna sam i da ste čuli za muškarce, koji će od obične prehlade, napraviti neizlječivu bolest. A kad toplomjer stane na 37.1, dramatično će pasti u krevet i diktirati vam oproštajno pismo.
 Da, postoje muškarci koji će vas nakon 10 i više g.veze, pogledati sa sjajem u očima i oduševljeno reći koliko ste mu lijepi. Onako iz čista mira. Ali i oni, koji vas neće primjećivati niti nakon što su tek 10 dana s vama. Postoje žene koje će prevariti, bez da trepnu. A za javnost će, uplakanim okicama, složiti  priču u kojoj je on kriv za sve. Ali postoje i one koje će biti s njim, kad ostane sam bez novaca, posla i igdje ikoga. Koje će ga uhvatiti za ruku i vratiti mu vjeru u sebe. Pomoći da ponovno ustane! Ne definira postupke spol. Ako  netko dobro i predano obavlja svoj posao, radi to zato što je kvalitetan djelatnik. Ako je netko dobar roditelj ili partner, takav je zbog ljubavi koja ga ispunjava. Ako netko od vas stalno traži da skačete oko njega, to je zato što je egocentrik željan pažnje.
Ne vjerujem u priče da je netko manipulativan ili pažljiv zbog spola! Ili si dobar ili nisi. Spol zaista, nema nikakve veze s tim!
S APortala

Primjedbe