Preskoči na glavni sadržaj

Popis stvari koje bi danas mogao raditi, kad samo ne bi...




Izađi u park i trči. Ili ako nisi taj tip, sjedni na ljuljačku. Zaboravi na godine i ljuljaj se. Ljuljaj čim više. Vrati se u djetinjstvo. Budi nevin, nasmijan i bezrazložno sretan.

Odi i popij kavu! Druži se s prijateljima. Smij se s njima!

Naslikaj sliku, napiši pjesmu, posadi cvijet. Fotografiraj! Uhvati trenutak. I ovaj put, ne zbog Instagrama. Zbog sebe. Zbog uspomena.

Pojačaj glazbu! Pjevaj iz sveg glasa, uz najdraži bend. Nema veze što je tvoj vokal bez veze i zvučiš grozno. Skači dok to radiš! Skači visoko. Osjeti energiju oko sebe i u sebi.

Ili samo legni dok glazba u pozadini svira. Zatvori oči i osjeti kako ti se svaka dlačica na koži diže... jesi? Super osjećaj je l‘da?

Napiši listu onog što te veseli. Što si oduvijek htio, a nisi stigao. I križaj.

Pa onda kad stigneš do dna liste, kreni ispočetka. S novom.

Odi u dugu šetnju uz more, rijeku, jezero ili potok. Popni se na planinu. A onda se smij glasno. Vrišti! Ne razmišljaj tko te (i da li itko) čuje, gleda i što će misliti. Samo slušaj jeku.

Promatraj zvijezde. Traži Malog, Velikog medvjeda, Cefeja ili Kasiopeju. Uči zviježđa. Uživaj u tišini!

Druži se. Pričaj. Slušaj.

Ili budi sam! Ofarbaj onaj zid, u boju, u koju već godinama želiš, a nikako “ne stižeš”. Stavi na njega, ogledalo obješeno o debelu mornarsku špagu. Doguraj komodu u kontrastnoj boji. Budi na trenutak dizajner interijera. Pa što i da ti se ne svidi? Probao si!

Spremi ormar. Posloži odjeću koju ne nosiš godinama (nećeš sigurno ni ove). Pokloni ju! Nekom ćeš pomoći. Nekoga razveseliti.

Uči dijete da poštuje razlike, da dijeli, da gubi, da dobiva, uvažava i voli.

Provedi vrijeme s obitelji! Radite bilo što. Samo budite skupa!

Ostani u pidžami cijeli dan. Pokrij se toplom dekom, jedi slane kokice, gledaj filmove. Ili čitaj knjigu i pijuckaj čaj.

Skuhaj džem od domaćih šljiva, dok ih još ima. Dodaj prstohvat, dva cimeta (zahladilo je, tad najbolje prija). Neka zamiriše kuća. Ispeci od njega, pitu. Pojedi je toplu. 

Ma postoji milijun ideja, na koje danas možeš utrošiti vrijeme i energiju...

...milijun stvari koje možeš odabrati raditi, umjesto zavirivati kroz tuđe prozore. Umjesto mrziti, umjesto ogovarati, umjesto biti ljubomoran, umjesto samo biti zloban.


S APortal-a




Primjedbe