Preskoči na glavni sadržaj

Svi smo mi u nekom trenutku života, bili drugačiji

 




Na "novinare" koji se danima bave pričom o nekome tko je stavio ruku u stražnjicu i onda ju prinio licu,  nazivajući sebe u isto vrijeme vertikalama društva, ne vrijedi trošiti riječi. Kao ni na one kojima je vrhunac izvještavanja, informacija prenesena s Instagram profila lokalnih "influencera". Kao ni na one kojima je tema tjedna zašto je stanoviti bodybuilder, u vezi, s punašnijom djevojkom.

Da je novinarstvo dodirnulo dno dna, nije više vijest. Kao ni to da je u istom smjeru otišlo i društvo, koje pada u ekstazu na informacije, tko je s kim i tko je koga u "Braku na prvu*.

Koliko god je jadno što mediji od prstiju u nečijem dupetu naprave vijest, toliko je jadno i ispod članka komentirati mentalno stanje osobe koja je to napravila ili savjetovati onu punašniju djevojku s početka teksta, da ostavi mišićavog zaručnika, jer će je on 'takvu' prije ili kasnije prevariti.

Jadno je društvo koje se ismijava i ruga slabijima i drugačijima.

A danas, nije za izrugivanje potrebno čak ni gurnuti, u javnosti, ruku u hlače. Dovoljno je biti puniji, mršaviji, tamniji, svjetliji, ekstravagantniji, karizmatičniji, s dijagnozom ili bez,...

Dovoljno je da si drugačiji.

I dok je tako ne možemo naprijed!

Ne možemo, jer zaboravljamo, da smo svi mi u nekom trenutku života bili drugačiji. Sebi ili drugima. Svima nama su se u nekom trenutku rugali, smijali. Ušutkivali nas, gurali od sebe.  Svi smo mi nekad nekome bili glupi, ružni, umišljeni, dosadni. Svi smo se mi nekad osjećali da nigdje ne pripadamo.

Svih nas su jednom, nekada, krivo interpretirali, krivo shvatili. Izvlačili riječi ili dijela iz konteksta i na temelju toga okrivljivali, osuđivali, etiketirali, prozivali. zauvijek otpisali.

Svih su makar jedan put u životu podcjenjivali.

Nekima je trebao dan, mjesec ili godina, da zavire u sebe! Da se vide, da se prihvate. Sami sebe zavole. Da shvate da jesu punašni, niski, visoki, blijedi, tamni, riđi, kraće noge, dužeg nosa, čudnog smisla za humor, impulzivni, često neshvaćeni, a nasmijani, veseli. Živi. Ponosni, hrabri. Vrijedni. Sretni.

Nekome nezamjenjivi. Jedinstveni.

Izrasli od onih drugačijih. Neprihvaćenih.

Samo su neki to zaboravili.

A ne bi trebali...


S APortala

Primjedbe