Preskoči na glavni sadržaj

Kako se princ na bijelom konju, s vremenom, pretvori u žapca

 


Iako smo od istog “materijala”izvedeni, nekako kao da nam u “sastavu” i prestaje svaka sličnost. A tako i treba biti. Različitosti su ono što nas nadopunjuje. Na taj način, nekako popunimo praznine jedno drugomu kako bi  postali čvršća cjelina.

Toga smo u startu oboje svjesni, ali kako vrijeme odmiče skloni smo zaboravu. I zamjeranju.

Na početku idealiziramo, a s vremenom sve više kritiziramo.

Njezina priča

Na početku je on i  princ na bijelom konju i više od toga. U isto vrijeme i  zgodan i romantičan. I nježan i frajerčina. I junak i  učenjak. I sportaš i elegantan gospodin.

Satima bi ga slušala, gledala još duže. Svaka njegova gesta je čista poezija.

A onda,  kao u trenu, prođe koji dan, mjesec, godina...

Najgore muške mane

Čini joj se,  kao da se u tom balansiranju između romantike i junačenja, on toliko izmorio da više nema snage, za najjednostavnije radnje. Ostavi što stigne i gdje stigne. A ona pokušavajući se ugristi za jezik, u isto vrijeme, pomiče i onu čašu i ključeve od auta s kuhinjskog stola i jaknu s fotelje i žonglira na jednoj nozi, u pokušaju da preskoči tenisice koje su joj se našle na putu.

I umjesto da mu to kaže, udahne duboko i izdahne još dublje. Pa tako, nekoliko desetaka puta, pokušavajući misliti pozitivno, kako su je učile popularne motivacijske govornice. Nakon 10-ak, možda i 15 minuta, tko će ga znati,  meditativnog disanja, bit će manje nervozna. Pa to su ipak samo čaša,  ključevi, tenisice ili jakna.

A njih dvoje  su više od toga.

Iz misli je trgne gromki glas, koji ne može naći svoju osobnu, ključeve ili slušalice. Ili onu sivu majicu. Ili mobitel. Ili...

Možda bi i znao, da ostavljaš stvari na svom mjestu!

Pomisli, ali ne kaže. Ili možda i kaže. Svejedno je!

Kristalno je jasno da, s onolikom rječitošću, kojom je nekada opijeno opisivala baš svaki njegov potez, svaku njegovu vrlinu, sada opisuje njegove mane. Samo je ton nešto drukčiji.

I mogu je iz takta izbaciti nošene majice bačene preko kreveta, nesnosno hrkanje koje joj remeti san. Može to biti i činjenica da zaboravlja datume ili zajedničke obveze. Možda  glasno mljackanje, srkanje ili neodlučnost pri izboru filmova. Možda to da ne zna javiti kad kasni ili kad negdje stigne. Možda to što je ne čuje dok mu govori, a on opijeno zuri u mobitel.

Od princa do žapca...i nazad

Možda joj se čini da to nije isti onaj muškarac, zbog kojeg su frcale iskre. Možda i nije,  ali kakve su šanse tome?

Možda je vjerojatnije, da kao što je onda bila slijepa na njegove mane, sada ne primjećuje vrline.

I ako se samo malo potrudi vidjet će, isti je to čovjek. U jednom trenu nježan, u drugom frajerčina. 

Samo se njen kut gledanja nešto promijenio. Ako se malo trgne, vidjet će, da možda i jeste zaboravan ili neuredan i da je to strašno živcira, ali  da joj uvijek otvori vrata, uzme vrećicu iz ruke, da ide s njom na trčanje i stane kada ona više ne može, da je svako toliko iznenadi čokoladom ili negdje usput ubranim cvijetom i totalno neromantičnom “post it” porukom. Ali takva i treba biti. Jer nisu od poezije i jeftinih citata.

Ako se malo trgne; vidjet će vrline koje su je privukle, vidjet će da je i onda imao iste mane, ali da su je tada manje dirale. A možda ju je, iako sada to ne želi priznati,  ta gruba, “muška” strana njemu i privukla.

Možda ta lijenost, nered i nagluhost nije zla namjera.

Možda samo “mi “ i “oni” drukčije  rezoniramo!

Možda bi nam svima bilo lakše kada bi to čim prije shvatile!

To i da svaka priča ima dvije strane. Našu i njihovu! Da i oni imaju štošta za reći...

A ponekad ipak prešute.

Nastavit će se ;-)...


S APortal-a

Primjedbe