Preskoči na glavni sadržaj

Svaka priča ima dvije strane

 


Svaka priča ima dvije strane. I ona u kojoj se princ pretvara u žabu, a i ona u kojoj se princeza stalno žali na zrno graška.

Njegova strana priče

Privukla ga je zgodna brineta. I pametna i vrckasta u isto vrijeme. Duhovita i empatična. Razigrana i ozbiljna. Spremna boriti se, da uspije u onom što želi. Britka na jeziku, osjećajna baš kad mu najviše treba.

A onda,  kao u trenu, prođe koji dan, mjesec, godina...

Najgore ženske mane

Od onoga što ga je u početku privuklo, najviše zamjećuje britkost jezika. Bez problema će mu nabrojati sve ono što je trebao, a nije učinio. Sve ono što je učinio, a trebao je učiniti bolje. Sve ono što su učinili partneri njezinih prijateljica, a na što on, nikada nije ni pomislio.

Svako malo, jasno će predstaviti  do detalja izrađenu analizu, usporedbe njihove veze, s vezama drugih parova.

“Njezin partner, stalno stavlja zajedničke objave na mreže, a ti ne!”

Prijateljica je za Valentinovo dobila parfem, a ona samo cvijet. (Rekla mu je da ne želi ništa.)

Suptilno” će pokazivati torbicu koja joj se sviđa, ali naglasit će kako joj ne treba. (Ima bitnijih stvari).

Očekivat će da je kad su vani drži za ruku i poljubi svako toliko, a o sebi će neprestano ponavljati, kako nije romantična i da joj do takvih joj stvari nije stalo.

Naljutit će se, neće objasniti zašto. Ako ju ne pita, spremna je tvrdoglavo šutjeti danima, ako ju pita, uslijedit će višesatno objašnjavanje zašto i gdje je sve pogriješio. Koliko je u vezu uložio on, a koliko (više) ona. I tako, onoliko dugo, dok on ne popusti i ne shvati  gdje griješi ili iznervirano izađe vani.

Drage moje žene, mi i “oni” jednostavno ne funkcioniramo isto. I to je jasno k’o dan! 

Možeš mu danima, suptilno objašnjavati, kako ti se sviđaju one naušnice, kako su na sniženju i sada su praktički besplatne. Kako bi ti savršeno stajale uz onu haljinu. Ali dok mu ne kažeš: “Želim ih!”, on to neće shvatiti. Možeš se duriti svaki put kad uđe u kuću i ne kaže ti “Volim te” ili “Nedostajala si mi!”, ali dok god mu ne kažeš da te to muči, neće razumjeti zašto si ga dočekala “tako nabrušena”.

Želiš da ti pomogne, reci.

Želiš da odete prošetati, reci!

Želiš da te izmasira, reci!

Želiš da skupa pogledate film, reci!

Ne želiš ići do grada, reci!

Ne želiš gledati baš tu seriju, reci!

Ne želiš ti danas ispeći palačinke, reci!

Ne očekuj da ti čita misli, jer neće. Neće očekivati da se iza tvojih riječi krije, skrivena neizgovorena poruka.

Naravno da je lijepo kad uđe u kuću za Valentinovo, sa žarko crvenim ružama, skrivenim  iza leđa. Kada ti skuha kavu bez pitanja. Kada te zagrli, jer je, eto prošao pored tebe i...došlo mu.

Ali ne možeš glumiti emancipiranu, samosvjesnu ženu, koja je sama sebi dostatna, kojoj nije stalo do romantike i koje se izruguje američkoj komercijalizaciji ljubavi, a onda se užasavati kada ne pročita tvoje “znakove” i potrebu za romantičnim gestama.

Nisu savršeni! Ali nismo ni mi! Nitko nije. Ni moja veza, ni tvoja, ni ona koju mu nabijaš na nos i idealiziraš. Pogotovo ta nije!

Prestani očekivati da “zna”. Reci!

Prestani vas uspoređivati s drugima. Najviše glumljenih i filtriranih života, naći ćeš na društvenim mrežama. To nije život! Tvoj i njegov jeste. I u većini slučajeva je puno bolji, od onih vođenih javno; s objavom o svakom poklonu, svakom zagrljaju, svakom izlasku, baš svakom poljupcu.

Ako uživaš u trenutku, ne razmišljaš o tome kako ćeš ga “share-ti”!

Ne znam za tebe, ali nekako kad sjednem  sama sa sobom; vidim što imam, razmislim što želim, shvatim da i nisam tako daleko od idealnog.

 S APortal-a

Primjedbe